A Károlyi Pincészet alapítása óta családunk célja ugyanaz maradt: olyan borokat készíteni, melyek Magyarország legjobbjai közé tartoznak.

A PRIVATE COLLECTION sorozat boraival szeretnénk összekötni évezredes borászati tradícióinkat a karakteres és fajtajelleges borkészítés korszerű tudományával. A Gróf Károlyi PRIVATE COLLECTION a modern borélvezetet testesíti meg.

Merlot - Fiatal és érdemgazdag

Annak ellenére, hogy a Gróf Károlyi Private Collection Merlot bort csak nemrég vezettük be a német piacra, máris egy igen komoly kitüntetést nyert el. Az első Mundus Vini Nagy Nemzetközi Bornagydíj bírái ezüstéremmel jutalmazták ezt a bársonyos és karakteres vörösbort.

A rosé Károlyi cuveé

Egy száraz rosé bor, amely Kékfrankos és Merlot házasításával készült. Ízében a fehér borokra emlékeztető könnyed savasság, illatában a friss gyümölcsösség egyaránt hozzájárul e bor harmonikus gazdagságához. Könnyű, száraz rosé bor.

Sauvignon Blanc

A szabályozott, 15 Celsius fokos hidegerjesztés, és a tiszta faélesztők egyaránt hozzájárultak e bor jellegzetességeinek kialalkulásához, melyek a zöld bodzás, borsos illatban, élénk savérzetben, finom zamatban nyilvánulnak meg. Fűszeres, fajtajelleges, száraz fehér bor.

Cabernet Franc

A legkiválóbb vörösbort adó szőlőfajtából készült ez a mély rubintvörös színű, telt, extraktdús bor. A tölgyfahordós érlelés, enyhe csokoládés, füstölt aromát kölcsönöz, mely kellemes fanyarsággal és finom zamattal párosulva, harmoniksu egészíti ki a bor testességét. Nehéz, telt, testes száraz vörösbor.

 
A fehér Károlyi cuveé
 A minőségről
 Kóstolási jellemzők
 A készítésről
A vörös Károlyi cuveé
 A minőségről
 Kóstolási jellemzők
 A készítésről
Károlyi Private Collection