Diókoszorú

12 dkg vajat, 15 dkg cukorral és egy csomag vaníliáscukorral habosra keverjük és négy darab tojást egyenként hozzáadunk. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 csapott teáskanál sütőporral és egy tasak vaníliapudingporral, végül beledolgozunk egy kis kanál citromlevet és 10 dkg darált diót. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 180 C fokon egy óráig sütjük. A krémhez 25 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk. Három tojás fehérjét habbá verünk, hozzáadunk 5 dkg porcukrot és vaníliáscukrot. Addig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ezt kanalanként belekeverjük a habosra kevert vajba. A krém kétharmadát fehéren hagyjuk, egyharmad részébe belekeverünk egy kanál kakaót.

A közben kisült tésztát három részre vágjuk, a legalsót megkenjük a fehér krém felével, rátesszük a középső részt, megkenjük a kakaós krém egy részével, rátesszük a legfelső részt és az egészet bekenjük a fehér krém maradékával. Az oldalát csokireszelékkel, tetejét a maradék kakaós krémmel díszítjük.

 
 
Halételek
Halászlé
Fogas, egészben sütve
Hús- és szárnyasételek
Bográcsgulyás
Libamáj, egészben sütve
Édességek, desszertek
Diókoszorú
Gundel-palacsinta
Borok és ételek
Gróf Károlyi fehér cuveé
Gróf Károlyi vörös cuveé
Gróf Károlyi rosé cuveé
Private Collection Sauvignon Blanc
Private Collection Cabernet Franc